طرح مطالعاتی تحول زمینشناسی دریایی و مخاطرات طبیعی گیلان در پنج هزار پهنه از سواحل استان گیلان آغاز شد
به گزارش پایگاه خبری شلتوک؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور هم در در آیین آغاز این طرح در سالن اجتماعات استانداری گیلان گفت: در این طرح، اکتشاف از منابع معدنی داخل آب که دسترسی مردم عامی به آن کمتر است، اجرایی می شود.
علیرضا شهیدی هدف از اجرای این طرح را توسعه مناطق کمبرخوردار در راستای رونق بخشی معدن و زیرساختهای عمرانی کشور، تولید اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی انسانی بومی و متخصص، تولید اطلاعات زیرساختی کاربردی متناسب با سیاستهای آمایش سرزمین در قالب تهیه نقشههای زمینشناسی نوین نسل دوم، اکتشاف سیستماتیک و هدفمند ذخایر معدنی، افزایش پوشش برداشتهای ژئوفیزیک هوایی در راستای تکمیل اطلاعات عمقی علوم زمین و کشف ذخایر جدید معدنی و نیز ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در بخش زیرساخت و معدن و افزایش بازدهی و بهرهوری آنها عنوان کرد.
وی گفت: نقشههایی که در خشکی و دریا تهیه می شود آلاینده های زیست محیطی موجود را مشخص می کند و در پروژه های عمرانی کاربرد بسیاری دارد. این نقشهها می تواند در جانمایی شهرها، بنادر و حاشیه سواحل اطلاعات خوبی در اختیار ما قرار دهد. در حوزه ژئوپلتیک و ژئو استراتژیک نیز این نقشه ها بسیار اثر گذار خواهند بود.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی تصریح کرد: باتوجه به اینکه رژیم حقوقی دریای کاسپین هنوز نهایی نشده است این اطلاعات می تواند نشان دهنده آن باشد که در چه عمق و طولی از دریا در محدوده سرزمینی ما مواد معدنی وارد دریا می شود که در سیاست گذاری های آینده از آن بهره ببریم.
شهیدی گفت: در دریای خزر ۸۱ عنوان پروژه، خلیج فارس ۲۰۴ پروژه و در دریای عمان ۸۴ پروژه در این رابطه تعریف شده است که در استان گیلان در شهرهای آستارا، چوبر، هشتپر، رضوانشهر در سه لایه نقشه های ژئوشیمی رسوبی، آلاینده های زیست محیطی ونقشه های ژئومورفولوژی سواحل و نقشه های رسوب شناسی ۲۷ عنوان پروژه در وسعت پنج هزار و ۶۲۵ کیلومتر مربع تهیه می شود.
وی با بیان اینکه در دنیا ۴۳ مخاطره طبیعی وجود دارد که در کشور ما ۳۴ مورد آن اتفاق می افتد و در این میان گیلان فقط با مساله فرونشست زمین مواجه نیست و سایر مخاطرات در آن حادث می شود که به همین منظور در کنار این طرح یک طرح دیگر از استان گیلان آغاز شده است که طرح مخاطرات می باشد که با توجه به وجود مخاطرات طبیعی درگیلان این خطه انتخاب شده تا نخستین بار این پروژه در آن اجرا شود.
وی ضرورت اجرای طرح تحول مخاطرات زمینشناختی را شناسایی مسیر انتشار آلودگیهای موجود در آب و خاک مناطق شهری و مراکز جمعیتی، اجرا و طراحی اصولی در پروژههای عمرانی و زیرساختی، جانماییهای شهری و ایمنسازی آنها، شناخت آبخوانها به منظور پایش پدیده فرونشست، آمایش مخاطرات طبیعی، گوناگونی آنها و مطالعه ریسک و خطر آسیبپذیری ضرورت اجرای طرح تحول مخاطرات زمینشناختی، شناسایی مسیر انتشار آلودگیهای موجود در آب و خاک مناطق ومراکز جمعیتی، اجرا و طراحی اصولی در پروژههای عمرانی و زیرساختی، جانماییهای شهری و ایمنسازی آنها، شناخت آبخوانها، آمایش مخاطرات طبیعی، گوناگونی آنها و مطالعه ریسک و خطر آسیبپذیری اعلام کرد.
شهیدی یکی از نقشه های بسیار کاربردی در این طرح را نقشه های خطر فرسایش واحدهای سنگی اعلام کرد و افزود: سرعت فرسایش خاک در کشورما از استاندار جهانی بیشتر است و این امر موجب می شود زمین های حاصلخیز خود را از دست دهیم که در اقتصاد استان و بخش کشاورزی اثر مستقیم دارد که در این میان این موضوع در نقشه های تهیه شده در این استان مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در این نشست اسدالله عباسی استاندار گیلان و جمعی از مسئولین استان حضور داشتند./انتهای پیام
- پنجشنبه 22 تیر 1402
- 9:40 ق.ظ
- بدون نظر
- کدخبر:6740
- حوزه: اخبار, خبر اجتماعی, خبر برجسته
زمین گیلان زیر ذره بین زمین شناسان

لینک کوتاه خبر:
https://shalltook.ir/?p=6740


