دوره ۹ – محمدحسین قربانی
انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در آدینه ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برگزار شد. در این دوره رقابت بر سر ۲۹۰ کرسی بود. در دور نخست انتخابات، ۲۲۳ نامزد به مجلس راه یافتند و رقابت ۱۳۰ نفربر سر ۶۵ کرسی به دور دوم کشید که در نیمه اردیبهشت ۱۳۹۱ برگزار شد. در کل با ابطال بعضی حوزهها از مجموع ۲۹۰ کرسی مجلس تکلیف ۲۸۶ کرسی مشخص شد و ۴ کرسی در انتخابات میاندورهای برگزار شد.
در زمان آغاز به کار مجلس نهم، رقابت تنگاتنگی بین حدادعادل و علی لاریجانی ، دو چهره اصولگرا که هرکدام سابقه یک دوره ریاست مجلس را در ادوار هفتم و هشتم داشتند برای کسب کرسی ریاست قوه مقننه شکل گرفت و نهایتاً علی لاریجانی با کسب ۱۷۷ رأی در مقابل ۸۹ رأی حداد عادل توانست عنوان «ریاست مجلس» را از آن خود کند.
از اتفاقات مهم مجلس نهم میتوان به یکشنبه سیاه نخستین چالش دولت دهم با مجلس نهم در کمتر از یک سال از استقرار مجلس جدید یعنی در ۱۵ بهمنماه سال ۹۱ و در جریان استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل انتصاب سعید مرتضوی در مدیریت سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد. احمدینژاد در دفاعیات خود ضمن متهم کردن رئیس مجلس به دخالت در امور اجرایی، تهدید به افشای برخی مطالب کرد و سپس کلیپی تصویری از دیدار سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی (برادر رئیس مجلس) در جلسه علنی پخش شد .این نخستین بار در تاریخ انقلاب بود که اختلاف میان روسای قوا تا این حد از تریبون علنی نمایان میشد. از دیگر اتفاقات مجلس نهم توافق هستهای و همچنین تصویب برجام در مجلس نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین توهین به ظریف از تریبون علنی مجلس بود.
انتخابات مجلس نهم در شهرستان آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر هم در تاریخ مقرر برگزار شد. این انتخابات با حضور ۱۰ داوطلب به نامهای محمدحسین قربانی، سیدمهدی صادق، محمدعلی شعبانی، علی سیرتی گوهری، محمدعلی رمضانی دستک، ساسان رستگار حسن کیاده، مهدی رحمدل،علی حقیقتشناس کماچالی، کیوان حسنپور لسکوکلایه و علی جعفری دهکاء برگزار شد و محمدحسین قربانی با کسب ۲۲۰۷۷رأی از کل آرای مأخوذه ۶۴۱۳۳ نفری شهرستان با پیشی گرفتن از محمدعلی رمضانی دستک توانست به مجلس راه یابد
محمدحسین قربانی متولد سال ۱۳۴۴ در روستای پنچاه آستانهاشرفیه و بردارزاده آیتالله زینالعابدین قربانی است وی در سال ۱۳۶۹وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رشته دندانپزشکی شد و در سال ۱۳۷۵ و پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه در وزارت بهداشت شاغل شد ولی بعداً مسئولیت در وزارتخانه را رها کرد و در دانشگاه علوم پزشکی گیلان مشغول به فعالیت شد و به طبابت پرداخت.
وی در طی چهار سال اول دوره نمایندگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان بود.
در این دوره ۱۷ نفر برای نمایندگی مجلس ثبتنام کرده بودند که ۱۰ نفر از شورای نگهبان صلاحیت کاندیداتوری دریافت کردند و در پایان محمدحسین قربانی با کسب ۳۴ درصد آرا، نماینده دوره نهم آستانهاشرفیه و کیاشهر در مجلس شد.
نتایج انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر از مجموع ۶۴۱۳۳ رأی:
۱ – محمدحسین قربانی 22076 رأی
۲ – محمدعلی رمضانی دستک ۱۳۲۷۳ رأی
۳ – علی جعفری دهکاء 7032 رأی
۴ – سید مهدی صادق 6936 رأی
۵ – مهدی رحمدل 5516 رأی
۶ – محمدعلی شعبانی حسن کیاده ۲۵۷۴ رأی
۷ – کیوان حسنپور لسکوکلایه ۲۰۵۸ رأی
۸ – علی حقیقتشناس کما چالی 1603 رأی
۹ – علی سیرتی گوهری 646 رأی
۱۰ – ساسان رستگار حسن کیاده 266 رأی/انتهای پیام
گردآوری : محمد اقدامی
شلتوک پایگاه اطلاعرسانی آستانه و کیاشهر