میدان ها در آستانه اشرفیه ۴. رسیدگی به میادین ، حتّی مهمتر از ساخت ؛

و با رسیدگی مداوم از زشت شدن چهره میدان جلوگیری کرد. همچنین در کاشت گل وگیاه در میدان باید به این مسئله توجه داشت که به دلیل گره ترافیکی توقف ماشینها در میادین بیشتر است و بایستی زیباترین و پردوام ترین گلهارا در میادین کاشت علاوه بر زیباسازی منظرشهری، در عابرین احساس نشاط ایجاد می شود و در ذهن گردشگران نام آستانه به زیبایی ماندگار می شود.

 

امّا با نگاهی به میادین آستانه به خوبی در می یابیم که فضای سبز وضعیت نامطلوبی دارد و مجستمه ها و آب نماها بسیار آلوده اند، جداول نیاز به رنگ آمیزی دارند و در مجموع وضعیت نگهداری بسیار ضعیف است.

آندیا لباسی یکی از شهروندان آستانه اشرفیه می گوید: « میدان را موزائیک کنند بهتر است زیرا اصلا توجهی به گیاهان و مجستمه های داخل میدان نمی کنند و همیشه آب نماها کثیف هستند و گلها خراب شده اند و اطرافشان پراز علف هرز است ».

آقای محمد شعبانی از کسبه اطراف میدان جمهوری از وضعیت این میدان بسیار ناراضی است و می گوید: « هربار کلی هزینه می کنند و طرح وسط را عوض می کنند یک روز درخت می کارند، یک روز قطع می کنند و یک روز آب نما میزنند، یک روز دلفین می گذارند امّا اصلاً به تمیز کردن و مراقبت از آن اهمیّت نمی دهند، ما عوارض می دهیم که حداقل جلوی چشممان اندکی از اثراتش را ببینیم ».

رنگ آمیزی اطراف میادین نیز مسئله ای است که مورد غفلت واقع شده است. نه تنها سلیقه ای در آن اعمال نمی شود بلکه تنوع وابتکاری در آن مشاهده نمی شود.

سوگند ترومیده دانش آموز دبیرستان فنی ۱۷ شهریور می گوید: «در مدرسه دانش آموزان طراحهای ابتکاری زیادی انجام می دهند، اگر از استعدادهای بچه های فنی در رنگ آمیزی میادین استفاده شود هم انگیزه در دانش آموزان انجام می شود و هم کار شهرداری آسان تر می شود. مثل رنگ کردن دیوارها که در خیلی از شهرها به عهده دانش آموزان فنی هنر سپرده می شود.»

نورپردازی میادین آستانه نیز هدف ویژه ای ندارد و آنچنان پیش پا افتاده طراحی شده است که حتی در حیاط ها و باغچه های شخصی مردم نیز می توان نمونه های فراوان زیباتری از نور پردازی پیدا کرد. نوع چراغها تکراری و قدیمی است و با همان مقدار هزینه می شد وسایل جالب و مدرن تری خریداری کرد. انتخاب رنگ بندی نورها و مکان قرار گرفتن چراغها نیز طرح خاصی ندارد و بی نظم قرار گرفته اند.

سینا پوراکبر ـ کارشناس ارشد برق ـ در این زمینه می گوید: « با مشورت با چند متخصص و بکار بردن طرحهای ابتکاری و مدرن با همان مقدار هزینه می توان ایده های جدیدی از نورپردازی نوین در میادین آستانه پیاده سازی کرد ».

صادق حسن زاده ـ مهندس شهرسازی و کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری ـ می گوید: « شهرداری بایستی علاوه بر طراحی میادین به نگهداری آنها نیز اهتمام ورزد چرا که میادین چشم و چراغ شهر محسوب می شوند.»

مهندس حسن زاده در ادامه اضافه کرد: « در آستانه ضعف طراحی و جانمایی از سویی و از سوی دیگر ضعف نگهداری و مراقبت بسیار مشهود است، حتی علف های هرز میادین اصلی نیز در نظر عابرین خودنمایی می کنند، بسیاری از چراغها سوخته و یا شکسته اند، طراحی نورپردازی و رنگ آمیزی بسیار ابتدایی وقدیمی است و المان سازی بدون توجّه به فرهنگ بومی انجام گرفته است ».

مهندس آزاد ملکی نیز در این زمینه می گوید: « اقلیم منطقه برای پرورش گل و گیاه بسیار مناسب است و شهرداری با داشتن فضاهایی مانند پارک ساحلی راحت می تواند گلهای مورد نیاز میادین را پرورش دهد و مرتب عوض کند و به آنها رسیدگی کند . »

از آنجایی که میادین یکی از مظاهر تبلور عملکرد شهرداری است، شهروندان توقع دارند در قبال عوارضی که پرداخت می کنند این اماکن حداقل از رسیدگی برخوردار باشند. البته هرازگاهی شهرداری به وضعیت فضای سبز میادین رسیدگی می کند، امّا عدم تداوم و بی برنامگی باعث می شود زحمات شهرداری به ایجاد حس آرامش در شهروندان به چشم نیاید.

لینک کوتاه خبر:

https://shalltook.ir/?p=679

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پیشنهادی: