شانه خالی کردن رئیس جمهور و معاونش از مدیریت بر کرونا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شلتوک ؛ به نقل از خبرگزاری آنا؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده در ۳۰ بهمن سال جاری نخستین مورد تأیید ابتلای به کرونا در کشور به ثبت رسیده است.

با توجه به نحوه انتشار و شیوع این ویروس خطرناک در کشورهای دیگر مانند؛ چین انتظار می‌رفت که در همان ابتدا ستادی ملی به ریاست «حسن روحانی» برای مقابله همه‌جانبه با این بیماری تشکیل شود.

در کشور چین هم ستاد ملی برای مقابله با کرونا به ریاست نخست‌وزیر و با نظارت کامل رئیس‌جمهور این کشور تشکیل شد، اما در ایران این کار از سوی دولت روحانی بسیار دیرهنگام انجام گرفت.

نخستین واکنش رسمی و به اصطلاح میدانی رئیس‌جمهور به ویروس کرونا در ۴ اسفند برمی‌گردد. او در جواب نامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که خواستار همت ملی برای مقابله با کرونا شده بود، دستور داد ستادی به ریاست نمکی تشکیل شود تا تمام دستگاه‌های نظامی، دولتی و غیره تحت نظر آن کار کنند.

اما به راستی چرا روحانی خودش ریاست ستادملی مبارزه با کرونا را برعهده نگرفت؟ روحانی در اقدامی بعدی خودش برای مدیریت مبارزه با کرونا تنها تماس تلفنی با استانداران استان‌های گیلان، قم و برخی استان‌های درگیر ویروس داشت.

از ۴ اسفند تا امروز یعنی ۲۱ اسفند روحانی تنها در دو جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا حضور یافته است و ریاست این موضوع را به نمکی سپرده است. بسیاری از تحلیل‌گران و کارشناسان سیاسی و نمایندگان مجلس این موضوع مطرح شده است که چرا حسن روحانی شخصاً ریاست ستاد ملی مبارزه با کرونا را برعهده نمی‌گیرد.

روحانی بعد از اینکه ریاست ستاد ملی مبارزه با کرونا را برعهده نگرفت، بیشتر تلفنی و کنترل از راه دور جویای تصمیم‌های مبارزه با کرونا را صورت داد. البته او در روزهای اوج شیوع بیماری در هیئت دولت اعلام کرد که باید تمام ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها از شنبه باز شوند، موضوعی که با انتقادهای زیادی روبرو شد.

البته روحانی بعد در نامه نمکی برای تعطیلی برخی دستگاه‌های کشور تا عید نوروز از مواضع قبلی خود کوتاه آمد و نوشت: «ترتیبی اتخاذ نمایید تا در صورت تعطیلی مراکز آموزشی، با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین سازمان صدا و سیما، اقدامات لازم برای آموزش آنلاین و عمومی از طریق رسانه ملی انجام گیرد تا حتی‌الامکان لطمه‌ای به تحصیل فرزندان عزیزمان وارد نشود».

نبود مدیریت واحد در دولت برای مقابله با کرونا از این فراتر هم رفت. نمکی در نامه‌ای به روحانی با متن گلایه‌ای نوشت که اینجانب تردید ندارم اگر عزم دستگاه‌های کشور بر حل مشکلی به این سادگی باشد نباید اینقدر شرمسار مردم و همکارانمان در سراسر کشور باشیم.

روحانی اما در جواب نامه مهم و استمدادی وزیر بهداشت نه تنها پاسخی نداد، بلکه این موضوع را نیز به وزیر اطلاعات ارجاع کرد. در این مدت مبارزه با کرونا از حسن روحانی و اسحاق جهانگیری برای ریاست میدانی و متمرکز خبری نبود. برخی از رسانه‌های غیررسمی هم اعلام کرده بودند که جهانگیری مبتلا بر کرونا شده است که مدیر روابط عمومی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور در گفتگو با آنا این موضوع را رد کرد.

علی ربیعی هم که از روزهای اول مسئولیت سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا را برعهده داشت، به شدت بیمار شد و برخی رسانه‌ها از ابتلای وی به کرونا خبر دادند که بعد از مدتی تکذیب شد، اما روند اطلاع رسانی توسط وی دیگر ادامه نیافت.

از طرفی دیگر نبود مدیریت میدانی واحد سبب شد، ستاد ملی مبارزه با کرونا و برخی از استانداران استان‌های شمالی دستور دهند جاده‌های منتهی به این استان‌ها بسته شود. البته بعد از مدتی دوباره جاده‌ها باز شد و همین موضوع سبب بر این شد که مردم به صورت خودجوش جاده‌های شمالی را مسدود کنند. این موضوع به قدری سوءمدیریت در دولت را نشان می‌دهد که سوژه برخی از رسانه‌های خارج نشین شد.

آش این بی‌مدیریتی دولت به قدری شور شد که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی مستقیم وارد شد و برخی از مدیریت‌ها را برعهده گرفت و حتی در تماس‌های تلفنی به برخی از کشورهای خارجی در مورد کمک‌های جهانی به ایران صحبت کرد. او دوباره بیکار ننشست و در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب خواستار مدیریت فردی دیگری برای ریاست ستاد ملی کرونا شد.

به گفته مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی رهبر معظم انقلاب ریاست جهانگیری بر ستاد ملی مبارزه با کرونا را رد کرده و خواستار ریاست شخص روحانی بر این ستاد شد. اما هنوز از مدیریت روحانی خبری نیست، اما در ازای مقابله با کرونا هئیت دولت دستور تدوین اختیارات جدید رئیس جمهور را داده است، موضوعی که نشان می‌دهد روحانی به جای مقابله با کرونا به کارهای سیاسی پرحاشیه می‌پردازد.

در همین رابطه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا  با انتقاد از عملکرد رئیس جمهور در مبارزه با کرونا گفت: «آقای روحانی اصلاً این روزها کجاست؛ چرا پیدایش نیست؟ چرا رئیس مجلس باید برای دریافت کمک با دیگر کشورها مکاتبه کند؟».

حتی  ولی داداشی نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: رئیس‌جمهور هیچ انگیزه‌ای برای پیگیری این معضل ندارد و شاید دلیلش این باشد که او قانوناً دیگر نمی‌تواند یک دوره دیگر رئیس‌جمهور شود و به همین خاطر برایش پیگیری موضوعات اهمیتی ندارد و با مردم قایم باشک بازی می‌کند.

به نظر می‌رسد با این وضعیت مدیریتی در دولت برای مقابله با کرونا بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی دستوری به ستادکل نیروهای مسلح برای تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی البته زیر نظر ستاد ملی کرونا صادر کردند، تا اینگونه یک تشکیلات واحدتری برای مقابله با کرونا در کشور ایجاد شود.

مجموع عملکرد روحانی در مقابه ویروس کرونا به چند مورد خلاصه می‌شود. او دو بار در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا شرکت کرده و دو بار هم با استانداران برخی از استان‌های آلوده تلفنی صحبت کرده و یک بار هم نامه وزیر بهداشت را جواب داده است. این مدیریت نشان می‌دهد موضوع یا برای روحانی در سال پایانی ریاست جمهوری اهمیت ندارد یا اینکه توانمندی خوبی برای مدیریت مقابله با کرونا در خود نمی‌بیند. این موضوع در هر دو صورت مغایر با خواسته‌های شخص روحانی برای ایجاد اختیارات ویژه است؛ چراکه او اختیار دارد، ولی توان یا علاقه به مدیریت آن ندارد.

./انتهای پیام شلتوک

لینک کوتاه خبر:

https://shalltook.ir/?p=1103

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پیشنهادی: