استفاده از هوش مصنوعی در رادیولوژی

221
به گزارش شلتوک به نقل از شبکه خبر ،دانشمندان هلندی با کمک هوش مصنوعی موفق به کاهش قابل توجه حجم کاری رادیولوژیست‌ها شدند.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل عکس‌های سی تی اسکن مربوط به سرطان ریه، موفق شدند به میزان ۸۶ درصد از حجم کاری رادیولوژیست‌ها بکاهند. در حقیقت رادیولوژیست‌ها زمان زیادی برای تحلیل عکس‌های مربوط به سرطان ریه می‌گذارند که استفاده از هوش مصنوعی توانست این زمان را کاهش دهد.

متیس اودکرک، مدیر این تحقیقات از دانشگاه گرونینژن هلند در این باره می‌گوید: کلینیک‌های رادیولوژی به دلیل حجم درخواست‌ها و میزان کار پرسنل تحت فشار قرار دارند. تحلیل داده‌های سی تی اسکن با کمک هوش مصنوعی در بیماران سرطان ریه حجم کاری این مراکز را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

گرچه در این مطالعه از هوش مصنوعی برای تشخیص ثانویه و یا تایید سرطان استفاده شد، اما متخصصان می‌گویند هنوز هم احتمال بروز نتایج ابتلا و عدم ابتلای اشتباه به سرطان ریه در افراد وجود دارد. با این وجود، دانشمندان می‌گویند با توسعه این روش می‌توان دقت این امر را بالا برد.

محققان به دنبال آن بودند که میزان تفاوت استفاده از هوش مصنوعی به تنهایی در مقابل تحلیل یک رادیولوژیست حرفه‌ای را مورد سنجش قرار دهند. برای این کار، آن‌ها سی تی اسکن ۲۸۳ بیمار که هر کدام دستکم یک زائده در ریه خود داشتند را مورد بررسی قرار دادند.

دانشمندان تحلیل هوش مصنوعی را با ۵ رادیولوژیست حرفه‌ای مقایسه کردند. هوش مصنوعی موفق به کشف ۶۱ مورد و پنج رادیولوژیست به ترتیب موفق به کشف ۴۳، ۳۶، ۲۹، ۲۸، و ۵۰ مورد از بیماری شدند.

محققان در تحلیل نهایی خود پی بردند استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه می‌تواند بیش از ۸۶ درصد از حجم کاری رادیولوژیست‌ها را کم کند. گرچه این تحقیقات در مراحل اولیه قرار دارند، اما دانشمندان امیدوارند با گسترش دانش هوش مصنوعی بتوانند آن را به طور کامل جایگزین رادیولوژیست‌ها برای تحلیل تصاویر کنند/شلتوک